ПРОМОЦИЈЕ ЖЕНСКОГ ИНОВАЦИОНОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

 

У оквиру пројекта ,,ПРЕДУЗЕТНИШТВО – НАЧИН ЖИВОТА” ,који је финансиран средствима Кабинета министра за иновације и технолошки развој, РРА Пчињског округа доо Врање организује 15 промоција на тему ,,Женско иновационо предузетништво у руралним подручјима – потенцијали и препреке”

На промоцијама ће се разговарати о значају и улози жена из руралних подручја у привреди. Присутни ће се упознати са мотивима за оснивање женског бизниса, факторима који утичу на покретање женског иновационог предузетништва као и који су актуелни проблеми са којима се суочавају жене предузетнице. Такође ће се упознати и са  примерима добре праксе јер што више промовишемо фирме које успешно воде жене, то ћемо више младих, потенцијалних предузетница охрабрити да оснују своје фирме и стартапове.

Посебан акценат ставиће се на удруживање жена из руралних подручја у производњи иновативних производа и заједничком наступу на тржишту. Жене из руралних подручја традиционално се баве производњом прехрамбених производа, ручним радовима и старим занатима а у новије време све је већи број жена, пре свега младих, које крећу да се баве сеоским туризмом, угоститељством и другим перспективним гранама. Појединачно не могу да остваре значајније резултате на тржишту, али заједничким наступом са другим произвођачима истих производа или у ланцу вредности, могу да остваре значајне резултате.

Оно што је карактеристично за жене из руралних подручја јесте да немају довољно знања у области управљања и руковођења пословањем али зато имају у области производње.


Штампа  

Наша Канцеларија

Локација

Партизанска 10A/21
17500 Врање
Србија

Телефон

+381 (0)66 82 55 221

Финансијер

Logo Inovacije

Медији